Carnavalsvereniging?

Echdweil is géén Carnavalsvereniging. Een Carnavalsvereniging heeft leden en moet ledenvergaderingen houden. Vergaderen is vies.

Het doel van Echdweil is wereldverovering. Om dit doel te realiseren moet er snel gehandeld kunnen worden. Direct knopen doorhakken. Daarom is Echdweil een dictatuur: het merendeel van de beslissingen wordt meteen genomen door de beheerder van ons e-mailaccount. Voor onze muzikanten heeft deze werkwijze als voordeel, dat zij grotendeels ontlast worden van organisatorische bijzaken en protocolachtig geneuzel.
Hierdoor hebben onze muzikanten zeeën van tijd om zich bezig te houden met de leuke kanten van het Carnavalsgebeuren en om met eigen creatieve nieuwe ideeën te komen, zoals: de organisatie van onze jaarlijkse BBQ, het maken van kekke Echdweil-sjaaltjes en frutsels, het schrijven van eigen arrangementen & het drinken van bier.

Een Carnavalsdictatuur int geen contributie. Behoudens eventueel prijzengeld bij deelname aan een optocht, heeft Echdweil dus ook nooit gezamenlijk geld. Kan er dus ook geen discussie over de centjes ontstaan. Voor een optreden krijgen we soms enkele consumptiemunten, maar die hoeven aan het eind van de avond nooit verdeeld te worden 😉

Kortom: een Carnavalsdictatuur heeft alleen maar voordelen. Wij kunnen het alle Carnavalsverenigingen aanraden!

Update 27 december 2017 om 16.21u.
Belangrijke aanvulling! * * * DECREET * * *
Vanwege een ‘incident’ is het voor muzikanten van Echdweil niet langer toegestaan om deel te nemen aan ski-activiteiten binnen drie maanden voorafgaand aan Carnaval. Onder ski-activiteiten vallen alle activiteiten in de sneeuw met latten, boards, snowboots en/of Slayer. Inclusief binnenlandse indooractiviteiten. Dit alles in de ruimste zin van het woord.
Dit Decreet treedt in werking vanavond 27/12/2017 om 11:11u PM.
Indien vooraf schriftelijk aangevraagd, kan ontheffing worden verleend voor de après ski.

W.G. Hank van Rarop.
* * *

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two × = sixteen

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *