Ons repertoire

Echdweil heeft een gevarieerd Carnavalsrepertoire dat jaarlijks wisselt. Niet te veel nummers, want we spelen liever een paar nummers goed, dan veel nummers vals. Vanwege onze ietwat aparte bezetting (blazers+basgitaar+gitaar+dwarsfluit+melodica) moet er regelmatig e.e.a. her- of geschreven worden om voor Echdweil geschikt te maken. Hiervoor hebben wij onze Roel.

Bijzonder trots zijn wij op een tweetal Indegatse liedjes in ons repertoire:
1) Hedde gij veur mèn ‘n Pilske; en
2) Nog ìndje dan.

Hedde gij veur mèn ‘n Pilske
Hedde gij veur mèn ‘n Pilske werd tweede tijdens het Kwekdeuntjesfeest (of voorloper daarvan) ergens in de jaren ’80(?). Het nummer is geschreven door Harry van Breugel en werd gespeeld door De Flodderbône. Bij een aantal van onze leden stond dit nummer in hun Carnavalsgeheugen gegrift. Toen we in 2011 met Echdweil startten, moest dit nummer dan ook absoluut toegevoegd worden aan ons repertoire. Helaas bleek Harry niet meer te beschikken over de volledige partituur.

Scan van originele bladmuziek van Hedde gij veur mèn 'n Pilske

Scan van originele bladmuziek van Hedde gij veur mèn ‘n Pilske

Jan Baaijens (zwager van Harry) heeft zich over het nummer ontfermd en heeft opdracht gegeven om een nieuwe partituur te laten maken, waarna wij deze nieuwe partijen van hem kado kregen. Proost! Wij zijn bijzonder trots dit stukje historie te mogen spelen. Op Youtube kun je onze versie van het nummer terugvinden.

(Nou vooruit) Nog ìndje dan
In 2015 besloten wij om voor de eerste keer mee te doen aan het Kwekdeuntjesfeest, dus werden Roel (arrangement) en Hank van Rarop (tekst) aan het werk gezet om een eigen ‘kraker’ te verzinnen. Het werd het nummer ‘Nog ìndje dan’. Met een tekst die bijna volledig over bier gaat en zelfs een stukje over braken, waren we extra verbaasd die avond met de winst naar huis te gaan (we gingen die avond ook niet met de winst naar huis – de winst kwam een dagje later – maar dit terzijde). Bij de uitvoering van het nummer horen ook papieren “Handen-voor-Bier”-scepters. In de periode november 2015-januari 2016 hebben we er een stuk of duizend gemaakt (printen-knippen-lamineren), zodat wij deze scepters met Carnaval 2016 over geheel Indegat uit konden storten. We komen ze nog tegen, ha!

Zang komt voor rekening van Debby & Nina. We hebben ze “De Gouden Strotjes” gedoopt.

(Nou vooruit) Gin ìnne dan – speciale bewerking Grote Indetrek 2016
De Carnavalsoptocht 2016 is op ‘last’ van d’n Burgervader (Mark Buijs) drooggelegd. Dit nodigde natuurlijk uit tot ludieke acties. Speciaal voor de Grote Indetrek 2016 hadden wij daarom de tekst van ons nummer aangepast. Bijgaand de gewijzigde non-alcoholische tekst:

gin-inne-dan_tekst

De wisseltrofee hebben we ingeleverd, maar deze mochten we houden

De wisseltrofee hebben we ingeleverd, maar deze mochten we houden